Historiek

Historiek

 

In 1991 werd door de familie Meykens een nieuw rusthuis opgericht in de buitenwijk van Koersel. Deze familie had een droom dat dit een rusthuis zou zijn waar dat de residenten zich thuis zouden voelen en waar laagdrempelige zorg centraal zou staan. Het gebouw werd opgedeeld in 3 gangen die elk op de centrale aula uitmonden wat de sociale activiteiten onder de bewoners zou stimuleren. Het rusthuis telde toen 33 kamers.

 

In 2013 werd het toenmalige “De Biekorf” overgenomen waardoor het nu de naam WZC Prinsenhof heeft gekregen. Er zijn toen renovatiewerken aan het rusthuis aangebracht en er tellen ondertussen 42 kamers.

 

Het afgelopen jaar heeft het Prinsenhof een nieuwe uitdaging aangegaan. Er is een nieuw gebouw bijgebouwd waardoor onze capaciteit meer dan verdubbelt. In het nieuwe gebouw is er plaats voor residenten die een vaste verblijfplaats nodig hebben, maar ook voor herstelverblijf als tussenoplossing na een ziekenhuisopname maar nog niet voldoende hersteld zijn voor naar huis te gaan. Er zijn 3 verdiepingen: gelijkvloers, 1ste verdieping en 2de verdieping. Op gelijkvloers en 1ste verdieping zijn er zowel rusthuisbedden als revalidatiebedden. Op de 2de verdieping zijn er ruime 2-persoonskamers voorzien.

WOONZORGCENTRUM

PRINSENHOF

CONTACTGEGEVENS


Heerbaan 375, 3582 Beringen

 info.prinsenhof@vivaltohome.com


011 510 700

WZC Prinsenhof

OPENINGSUREN 

Directie aanwezig:

 

Maandag t.e.m. vrijdag: 08.00 - 17.00 uur


 

Verpleging & verzorging:

 

 24u/24u aanwezig

 

Bezoekuren:

 

Doorlopend (gelieve de rusttijden van onze bewoners te respecteren)

© Copyright. All Rights Reserved.